koronavirus kroji kampanju

Bernardić: Više nećemo održavati skupove i druženja s članovima stranke i građanima na terenu

26.06.2020 u 18:48

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u Čakovcu da do kraja predizborne kampanje SDP obustavlja dio predizbornih aktivnosti i više neće održavati skupove i druženja s članovima stranke i građanima na terenu

Bernardić je kao razloge za takvu odluku naveo je da je sve veći broj zarađenih koronavirusom u Hrvatskoj i da situacija s tim u veziu eskalira. Rekao je da je to jedina moguća odluka SDP-a, kao odgovorne stranke.

Kako je dodao, nastavit će s konferencijama za novinare na otvorenom te komunikaciju s građanima putem društvenih mreža.

Preporuka je članovima stranke, odnosno kandidatima na listama da, ako su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, svakako odu u samoizolaciju.

Podsjetimo, predsjednik zagrebačkog ogranka SDP-a Donja Dubrava Adriano Friganović objavio je da je pozitivan na koronavirus. Zbog toga se potpredsjednik stranke Rajko Ostojić odlučio na samoizolaciju jer se družio s Friganovićem, a nakon toga su isto napravili svi SDP-ovci iz 2. izborne jedinice.

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas potvrdio je da predsjednik stranke Bernardić nije bio u kontaktu sa zaraženim Friganovićem ni potpredsjednikom stranke Ostojićem, inače bi samoinicijativno otišao u samoizolaciju.