PROGOVORIO I O LALOVCU

Bernardić: Ne prihvaćam ostavku Snježane Banović, ali odluka je na njoj

18.01.2018 u 11:57

Bionic
Reading

Nakon što je Snježana Banović objavila da podnosi ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu SDP-a, Davor Bernardić, šef stranke kazao je da njezinu ostavku ne prihvaća

'SDP kao demokratska stranka cijeni drugo i drugačije mišljenje, pa tako i u ovom slučaju mišljenje gđe Banović, koje je ponekad i u nekim svojim dijelovima u suprotnosti s mišljenjem i službenim stavom stranke. Žao mi je što je gđa. Banović dala ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu SDP-a, i ja osobno ne prihvaćam tu ostavku jer smatram da nam gđa Banović svojim radom, iskustvom, znanjem i idejama itekako može pomoći', kazapo je Bernardić za N1 kazavši kako je odluka je na njoj samoj.

'Cijenim također sve konstruktivne prijedloge, inicijative i rješenja koja imaju za cilj dodatno jačanje stranke i društva u cjelini, pa tako i njene prijedloge. Moramo biti svjesni činjenice da ponekad put od ideje do realizacije i nije tako jednostavan, te se rezultati ne mogu očekivati preko noći', istaknuo je.

Kazao je kako smatra da je stranka na dobrom putu, uz sve teškoće s kojima se susreću. Naglasio je kako je SDP je stranka koja ima nultu stopu tolerancije prema nasilju nad ženama i dodao kako nije postojao razlog za  ishitrenom, oštrom i nedobronamjernom reakcijom prema Borisu Lalovcu, jer je protiv njega odbačena prijava za obiteljsko nasilje od strane nadležnih institucija, te je predmet i službeno zatvoren.

  • +7
Sva lica Snježane Banović Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

Podsjetimo, Snježana Banović u pismu Bernardiću i Ostojiću, prethodno je, među ostalim, napisala:

'Dajem ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu i članice Središnjega savjeta SDP-a, povod čemu je nezadovoljstvo pojedinih članova stranke zbog mojeg prozivanja na Twitteru potpredsjednika Lalovca i same stranke u kojoj ni jedna žena nije zaslužila mjesto potpredsjednice. No, razlozi za moju ostavku mnogo su dublji od rečenice kojom sam izrazila svoje nezadovoljstvo time što netko za koga postoji sumnja u obiteljsko nasilje može uopće obavljati tako visoku stranačku dužnost...', navodi u pismu.

Cijelo pismo pročitajte ovdje.

  • +10
Team building SDP-a u Ogulinu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL