USIJANO U ZAGREBU

Bernardić bi Bandića zaštitarima izbacio iz Skupštine!

Bernardić

Bernardić

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač/ CROPIX

Radovi na Cvjetnom trgu i izgradnja fontana i pothodnika na poljani kod NSK podignuli su danas atmosferu u skupštini do usijanja. Dok je gradonačelnik Milan Bandić rekao da su projekti izglasani prošle godine u Skupštini, predsjednik Davor Bernardić zaključio je da su radovi nelegalni pozivajući se na odluku Skupštine i mišljenje Ministarstva uprave

Bandić je vladajuće podsjetio da su ta dva projekta izglasana prošle godine u sklopu komunalnih radova. 'Ja sam sklopio ugovore na temelju vaše odluke od prošle godine. Mislite li da sam ja majmun, da ću vaše odluke poništavati jer vam se dignuo šešir u travnju i odlučili ste da nećete to raditi? To je sklopljeno prije vaše naknadne pameti', rekao je uzrujani gradonačelnik. Dodao je da su zastupnici istu takvu stvar napravili prošle godine s vrtićima. Prvo izglasali pa se protivili.


Predsjednik Skupštine Davor Bernardić zaključio je da su radovi nelegalni pozivajući se na odluku Skupštine i mišljenje Ministarstva uprave.. Bandić je nakon te konstatacije silom uzeo riječ, a Bernardić je prekinuo sjednicu dok se gradonačelnik ne smiri.

No, Bernardić nakon toga tumači Poslovnik. 'Bitno ja za ponašanje u dvorani istaknuti stvari iz poslovnika. Mi toleriramo fleksibilni stil. Po poslovniku, predsjednik Gradske skupštine daje riječ, a ako netko vrijeđa divlja ili omalovažava, predsjednik može uzeti riječ i prekinuti. Mi nemamo redare da one koji su podivljali iznesu van', rekao je aludirajući na Bandića.

Bandić je ranije iznio mišljenje da Skupština želi preuzeti njegove ovlasti. 'Mislite da sam toliko bedast da ću vam dati da vodite i Grad i Skupštinu? Strpite se, kandidirajte se i idite na izbore, a do tada vi vodite Skupštinu, ja Grad. Nakon toga im je poručio: 'Je l' bi vi radije da ja umrem, ubiti me ne možete?' poručio je zastupnicima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi