OTKRIO TKO JE PLATIO

Bernardić konačno progovorio o svojoj skupocjenoj stipendiji: Ako je to problem...

09.01.2018 u 12:50

Bionic
Reading

Na predstavljanju mjera za mlade predsjednik SDP-a Davor Bernardić odgovarao je na pitanja o stanju u SDP-u, ali i svojoj stipendiji

Bernardić je komentirao i odnose Hrvatske i Slovenije te stav predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera koji je rekao da granični spor između Hrvatske i Slovenije nije samo bilateralno pitanje, već utječe na cijelu Europsku uniju.

'Napustili smo proces arbitraže, ali činjenica je da je to europsko i bilateralno pitanje i da Vlada tome mora pružiti punu pozornost. Kazao sam da očekujemo dvije stvari od Vlade - detaljno izvješće o usklađenosti arbitražne presude s našim stavovima i strategiju izlaska iz ove bilateralne krize', prokomentirao je Bernardić odnose sa Slovenijom, kazavši kako to od Vlade još nije vidio. 'Pozivam Vladu da se prihvati posla', dodao je.

Plenković, poručio je šef SDP-a, može sazvati stranke na novi sastanak, ali SDP želi vidjeti izvješće i strategiju. 'Nije dovoljno sastančiti, tražimo aktivne korake', kazao je.

Prokomentirao je i školovanje u Poslovnoj školi Cotrugli, u kojoj je došao do MBA diplome. 'Nije mi palo na pamet da će stipendije biti nešto zbog čega će se netko zabijati na stup srama. Stipendija mora biti sredstvo da budemo bolji i obrazujemo se, pa i političari. Poslovna škola mi je dala stipendiju. Dali su mi stipendiju koju sam konzumirao u obliku predavanja. Ako je stipendija problem, onda se moramo zapitati u kakvoj zemlji živimo', rekao je Bernardić.

Što se tiče SDP-ovog team buildinga u Ogulinu, on će, dodao je, biti pomaknut za jedan dan pa će se SDP-ovci, umjesto u petak i subotu, družiti u subotu i nedjelju.

'Naš zadatak je dogovoriti se, vidjeti koji su propusti napravljeni, i mojom osobnom pogreškom i pogreškom drugih, te vidjeti kako dalje', kazao je Bernardić.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić