ODJECI SABORSKOG ODBORA

Beljak: Plenković hitno dekretom treba smijeniti Dalić i Ramljaka

16.02.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Iako nije postavljao pitanja jučer je sjednicu Odbora za gospodarstvo pratio i šef HSS-a Krešo Beljak, kojemu je nakon propitivanja Martine Dalić i Ante Ramljaka jasno da ih premijer Andrej Plenković treba smijeniti

'Ramljak je jučer rekao da je svjestan da je pogriješio i da mu je jasno kako u javnosti izgleda kada tvrtku s dva zaposlena u kojoj je radio, a u kojoj su imale oko četiri tisuće kuna neto plaću, plaća 250 tisuća kuna tjedno', poručio je na press konferenciji u Saboru šef HSS-a Krešo Beljak, koji je i sam pratio jučerašnju sjednicu.

Zatražio je od premijera Plenkovića da 'dekretom' smijeni Ramljaka, ali i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, koja je, dodao je Beljak, 'vrlo vjerojatno vrlo, vrlo duboko involvirana u cijelu tu aferu'.

Samu sjednnicu Odbora za gospodarstvo nazvao je unaprijed dogovorenim scenarijem, a zastupnici vladajućih HDZ-a i HNS-a imali su, kaže, unaprijed pripremljene hvalospjeve za Ramljaka i Dalić. 'Očekivao sam da će netko Ramljaku predati kitu cvijeća i čestitati mu na njegovoj ogromnoj žrtvi koja košta 250 tisuća kuna tjedno', dadao je Beljak.

'Jučerašnje događanje otvorilo mi je oči da vidim tko upravlja Hrvatskom i Vladom i HDZ-om, to nije Plenković, nego Martina Dalić, a vjerojatno iza nje Borislav Škegro i ekipa iz devedesetih', kazao je Beljak.

  • +8
Konferencija za medije HSS-a o početku kampanje za izbore za Europski parlament Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Čudi se Beljak i kakve si je to suradnike izabrao Plenković, koji je imao čiste ruke kada je preuzeo HDZ i Vladu. 'Što se u međuvremenu dogodilo, ne mogu znati, ali čini mi se da nema dovoljno hrabrosti da to razriješi jer sam siguran da bi mu to donijelo pozitivne poene. Zdravka Marića ili Martinu Dalić ja nikada ne bih trpio Vladi da sam premijer čistih ruku što Plenković vrlo vjerojatno jest', rekao je Beljak.

'Cijela priča oko lex Agrokor od početka nije normalna. Riječ o direktnom uplitanju države u rad privatnog poduzeća koje, istina je, jest dijete HDZ-a iz devedesetih, no ovo uplitanje države je u rangu Kine, Kube ili sličnih zemalja. To je još jedan dokaz da Hrvatska nije provela nikakvu tranziciju nego su se samo elite koje su upravljale u komunizmu prebacile u HDZ i sada to rade na daleko drastičniji način nego prije', rekao je Beljak.