OBRANA KOLEGE VARGE

Bauk objasnio zašto ministrima na skijanju trebaju vozači

15.12.2014 u 11:30

Bionic
Reading

Prva potpredsjednica Vlade te ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u ponedjeljak u Bruxellesu da ministar zdravlja Siniša Varga nije trebao koristiti službeni automobil za odlazak na skijanje

Pusić je poslije dolaska na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a na pitanja novinara o njezinu stajalištu o tome što je Varga službenim automobilom otputovao na skijanje u Italiju kratko odgovorila: 'Nije trebao ići.'

Hrvatski mediji u nedjelju su objavili da je Varga otputovao na skijanje na sjever Italije službenim automobilom, a prema pravilniku, ima pravo na njegovo korištenje 24 sata dnevno.

Upravo zbog toga s Varginim putovanjem nema problema ministar uprave Arsen Bauk.

'To nije u suprotnosti s Vladinom odlukom, prema kojoj najviši dužnosnici mogu koristiti službeno vozilo 24 sata dnevno. Da imam dozu populizma, rekao bih da to nije prihvatljivo. No bolje je da se ode s vozačem da se ne izazove prometna nesreća, što je moguće zbog posla koji se radi. Ima razloga zašto postoji takva odredba. S pravnog aspekta, to je u skladu s tom odlukom, a ona je bila na snazi i u prijašnjim vladama', kazao je Bauk za televiziju N1.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić je pak rekao kako nema dovoljno informacija da bi komentirao taj slučaj:

'Zapravo nemam tu informaciju i ne mogu to niti komentirati. Ja možda preuzimam malo više rizika pa vrlo često vozim i sam, ali to nije baš pametno', rekao je Grčić.

O svemu se oglasilo i Ministarstvo zdravlja. 'Ministar zdravlja Siniša Varga koristio je službeni automobil, kojim je otputovao na skijanje u Italiju, u skladu s odlukom Vlade, kojom je propisano da ministri i državni dužnosnici koriste službeni osobni automobil srednje klase, s osobnim službenim vozačem 24 sata dnevno', priopćili su u ponedjeljak iz Ministarstva zdravlja.