'korona ostavila trag'

Batinić: Uvjereni smo da će HNS imati Klub zastupnika

  • I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 05.07.2020 22:10
  • Objavljeno 05.07.2020 u 21:25
Bionic
Reading

HNS-ov Milorad Batinić rekao je u nedjelju nakon rezultata izlazne ankete prema kojoj HNS na parlamentarnim izborima osvaja jedan mandat, kako vjeruje da će HNS uspjeti formirati Klub zastupnika, iako je za to potrebno tri zastupnika

"Očekivanja su jedno, ali zato kažem, pričekajmo do kraja, neka DIP odradi posao", rekao je Batinić u razgovoru za N1, odgovarajući na komentar da su u HNS-u nedavno izjavljivali da očekuju tri do četiri mandata.

Nakon izbora napravit će analizu kako bi vidjeli što se dogodilo, ali, ističe, činjenica je da su mala izlaznost birača i korona ostavile trag.

"Nisam rekao da su birači krivi. Birači očito nisu dovoljno kvalitetno prepoznali ono što smo govorili u kampanji i naš rad u zadnje tri godine kada smo bili dio Vlade", rekao je, dodavši da je i na njima samima greška jer nisu dovoljno kvalitetno iskomunicirali svoj dosadašnji rad.

Na komentar da su birači možda kaznili HNS-ovo "pretrčavanje iz tabora u tabor", Batinić je uzvratio da je HNS na izborima 2016. osvojio preferencijalne glasove i svoje mandate te da kada su ušli u koaliciju s HDZ-om, interes Hrvatske im je bio ispred interesa stranke.

"Nije prvi puta, nije niti zadnji. I prije smo stavljali interese građana ispred, nego sada. Očito da to nismo dovoljno kvalitetno iskomunicirali s biračma", ocijenio je.