PRORAČUNSKI OKVIR

Banožić zadovoljan daljnjim povećanjem proračuna MORH-a u idućim godinama

30.06.2023 u 20:42

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić izrazio je u petak zadovoljstvo odlukom Vlade da se i u idućim godinama nastavi s povećanjem proračuna Ministarstva obrane (MORH), naglasivši da je ulaganje u Hrvatsku vojsku izravan ulog u budućnost, stabilnost i prosperitet Hrvatske

Vlada je danas na sjednici donijela Odluku o proračunskom okviru za razdoblje 2024. – 2026. godina i njome su MORH-u dodijeljeni limiti u iznosu od 1.096.963.865 eura za iduću godinu, 1.114.963.865 eura za 2025. godinu te 1.116.963.865 eura za 2026. godinu.

Odnosno, prijedlog za iduću godinu veći je za 62,5 milijuna eura u odnosu na financijski plan za ovu godinu čime se, naglašavaju iz MORH-a u priopćenju, nastavlja trend rasta proračunskih izdvajanja za potrebe obrane.

"Trend rasta proračunskih izdvajanja za potrebe obrane započet je 2017. godine čime je osigurano daljnje opremanje i modernizacija Oružanih snaga, ali i poboljšanje materijalnih prava i uvjeta života i rada pripadnika HV-a što ćemo nastaviti činiti i u nadolazećem razdoblju“, istaknuo je tim povodom ministar.

Moćna i moderna Hrvatska vojska važna je i za izgradnju zajedničkih sposobnosti NATO-a te angažiranju u pružanju pomoći civilnim institucijama, dodao je.

  • +10
Banožić i Hranj na dodjeli diploma polaznicima vojnih škola Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

"Nalazimo se u vremenu u kojemu moramo promptno djelovati i biti svjesni kako je zadovoljan vojnik ono što čini razliku između dobre i najbolje vojske. Vlada itekako zna kako davanja za Hrvatsku vojsku predstavljaju izravno ulaganje u budućnost i stabilnost, u prosperitet Republike Hrvatske“, zaključio je.