bruxelles

Banožić na sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu

15.06.2023 u 17:18

Bionic
Reading

Koordinirana i učinkovita pomoć saveznika od presudne je važnosti u trenutku aktualne ukrajinske protuofenzive, rekao je u četvrtak u Bruxellesu ministar obrane Mario Banožić

Ministar Banožić sudjelovao je na redovitom 13. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu koji je održan na marginama sastanka ministara obrane država članica NATO-a u Bruxellesu.

Sastanak je otvorio ministar obrane SAD-a Lloyd Austin, istaknuvši važnost kontinuirane potpore saveznika i partnera Ukrajini te brze dostave ključne vojne opreme na bojišnicu.

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov obavijestio je sudionike o aktualnoj situaciji na bojištu te još jednom apelirao na pružanje žurne materijalne vojne pomoći Ukrajini.

Ministar Mario Banožić rekao je kako Hrvatska dosljedno i u skladu s potrebama i mogućnostima pruža potrebnu podršku Ukrajini.

„Koordinirana i učinkovita pomoć saveznika od presudne važnosti u trenutku aktualne protuofenzive ukrajinske vojske“, rekao je Banožić.

Na sastanku su ministri zemalja sudionica i predstavnici Europske unije i NATO-a razmijenili aktualne informacije o donacijama Ukrajini, navodi se u priopćenju.