strateško partnerstvo

Banožić: Hrvatska i Britanija predane pripremi za buduće sigurnosne izazove

17.03.2022 u 14:27

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak donijela zaključak kojim je upoznata s međunarodnim aktom o strateškom partnerstvu između hrvatskog i britanskog ministarstva obrane, a ministar obrane Mario Banožić rekao je da se time zajednički pripremamo za buduće obrambene i sigurnosne izazove, priopćio je MORH

U skladu sa Zakonom o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, hrvatskoj vladi dostavljen je na upoznavanje međunarodni akt koji je potpisan u Zagrebu, 1. veljače tijekom posjeta ministra obrane Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, navodi se u priopćenju.

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je da obveza strateškog partnerstva odražava našu predanost obrambenom i sigurnosnom partnerstvu u potpori snažnijem Savezu te zajedničkim interesima i vrijednostima.

  • +8
Ministar Banožić sa zapovjednikom 31. borbenog krila AVIANO generalom Baileyem Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

"Dokumentom se potvrđuje zajednička predanost osiguranju daljnje opremljenosti za odgovor na buduće obrambene i sigurnosne izazove. Putem programa bilateralnog djelovanja, nastavit ćemo unaprjeđivati interoperabilnost oružanih snaga te ostvarivati obrambene i sigurnosne ciljeve uz zajedničku viziju jače strateške suradnje", rekao je Banožić.

"Kao saveznici, dodatno ćemo jačati interoperabilnost provedbom zajedničke obuke i vježbi, kako bilateralno tako i u okviru NATO-a", zaključio je Banožić.