IZ IMOTSKOG

Bankarica olakšala klijente za četiri milijuna kuna

18.09.2014 u 16:01

Bionic
Reading

Bivša bankarica Privredne banke Zagreb u Imotskom N.Š. (51) koja je s računa klijenata navodno podigla više od četiri milijuna kuna optužena je zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i zbog krivotvorenja službene ili poslovne isprave, doznaje se u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu

Uz nju optužnica tereti i njene pomagače, vlasnicu i direktoricu tvrtke na čiji se račun prebacivao novac od klijenata N. N. (40) i M. T. (45), ovlaštenu osobu koja je novac prebacivala. Optužnicom se terete da su kaznena djela počinili od početka 2013. do lipnja 2014. na području Županije splitsko-dalmatinske.


Tužiteljstvo tvrdi da je sada već bivša bankarica Privredne banke u Imotskom, u dogovoru sa svojim pomagačima, bez znanja i suglasnosti 12 klijenata banke raskidala njihove ugovore o oročenom depozitu, a potom sastavljajući neistinite naloge za prijenos i isplatu na kojima se potpisivala u ime klijenata, prisvojila manji dio novca.

Većinu novca doznačavala je na račun tvrtke u vlasništvu N. N. (40), odakle su ga, po tvrdnjama iz optužnice, podizali N. N. i M. T. Više od tri milijuna kuna je i dalje ostao na računu društva jer je blokiran sudskim rješenjem od 9. lipnja. Opisanim djelima je banka oštećena za više od četiri milijuna kuna, tvrdi tužiteljstvo.