'KUMEK'

Bandiću oduzeto pravo na korištenje imena i sad je opet Juričan

03.06.2019 u 23:17

Bionic
Reading

Milanu Bandiću, redatelju filma Kumek, za koji je pokrenuta crowfunding kampanja, gradski ured za opću upravu, poništio je rješenje prema kojem je sve do jutros nosio Bandićevo ime uz obrazloženje, kako je rekao gostujući u RTL Direktu, jer je na konferenciji za novinare rekao da nazoče presici Milana Bandića

'Pa naravno da su nazočili Bandićevoj presici kada sam se tada tako zvao sve do jutros kada me zvao gradski ured za opću upravu i odlučio poništiti rješenje', kazao je redatelj, koji se ponovno zove Dario Juričan pokazujući rješenje i osobnu koja s njegovom slikom i imenom Milan Bandić.

Naveo je da je na rješenju napisano da je doveo javnost u zabludu.

'Nije mi jasno kako sam ih mogao dovesti u zabludu jer ja sam redatelj, a ne gradonačelnik. Vjerujem da će moj pravni tim ovo pobiti i da ću se opet zvati Milan Bandić. Ovi genijalni činovnici su u roku 24 sata donijeli rješenje i pokazali da Zagreb zapravo funkcionira', kazao je Juričan.

On je, podsjetimo, ime promijenio uči početka crowdfunding kampanje za film 'Kumek' koji se bavi s dva desetljeća vladavine gradonačelnika Milana Bandića.

Kampanja je na platformi Indiegogo započela u četvrtak i traje 20 dana, a cilj je sakupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i potom ga staviti u javno dostupnu domenu. Do sada su prikupili 3.500 dolara. Premijera filma, sufinanciranog od strane HAVC-a, najavljena je za veljaču 2020.

Juričan je do sada snimio film Gazda o Ivici Todoriću i Gazda: Početak, priču o Agrokoru prije Agrokora, o debaklu privatizacije, tranzicije i pravosuđa te njegovu nasljeđu.