OGLAŠAVANJE NA NADVOŽNJACIMA

Bandićevi plakati, posao dobiven pod sumnjivim okolnostima

09.05.2013 u 20:45

Bionic
Reading

'Gradonačelnika nećete vidjeti nakešenog na plakatima. Mene građani dovoljno poznaju', kazao je Milan Bandić prije nekoliko dana kada je startala izborna kampanja. I nije lagao. Njegova lica nema nigdje na plakatima, ali imena ima

Grad je oblijepljen plakatima s kojih se smiješe kandidati s njegove liste: od Sandre Švaljek pa do Sandre Perković. No ono što je zanimljivije jest da se njihova lica nalaze i na 22 zagrebačka nadvožnjaka koje u zakup dobila tvrtka Frka plus, o čemu je tportal.hr pisao još u veljači ove godine. Cijelu priču koja budi sumnju na radnje ispod žita možete pročitati klikom na link.

Sukus svega je da je postavljanje reklamnih panoa na nadvožnjacima, koje godinama nitko nije mogao dobiti, dobila tvrtka čiji vlasnici dugovali Gradu i državi milijune kuna s raznih osnova te da su očito zbog njih i njezinih veza s Gradskom upravom mijenjali Pravilnici o postavljanju reklamnih panoa.

Je li postavljanjem plakata Bandićeve Nezavisne liste na nadvožnjake Frka plus sad vratila dug za dobiveni posao, može se samo nagađati.

Možda će se preciznije moći o tome govoriti kada Bandić podnese financijsko izvješće iz kojeg bi trebalo biti vidljivo kod koga se i po kojoj cijeni oglašavao. Naime, prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, u subotu, 11. svibnja, istječe rok za dostavu financijskih izvještaja nadležnim izbornim povjerenstvima (općinskim, gradskim i županijskim). Iako će i tada, ako izvješće bude čisto i potpuno, ostati sumnja na okolnosti pod kojima je Frka plus dobila posao za postavljanje reklamnih panoa.

Da Bandiću 'igranje' s plakatima u predizborno vrijeme nije problematično, potvrđuje i današnja prijava GONG-a Državnom izbornom povjerenstvu. GONG traži da ga se kazni oduzimanjem 100 tisuća kuna naknade za izbornu promidžbu jer smatra da je sumnjivim jumbo plakatima i lecima zloupotrijebio javne resurse i tako iskoristio Grad za osobne - predizborne - interese. Riječ je o plakatima za biciklijadu koji su, prema njihovu mišljenju, zapravo prikriveni predizborni plakat, ali o plakatima za mobilnost.