obveze na terenu

Bandićev klub iduće srijede počinje prikupljati potpise za smjenu Blaženke Divjak

07.06.2019 u 14:42

Bionic
Reading

Saborski Klub zastupnika Milana Bandića iduće će srijede početi prikupljati potpise za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, doznaje se u petak u Hrvatskom saboru

Klub to ne može napraviti ranije zbog obveza koje dio njegovih članova ima na terenu, objašnjeno je Hini.

Smjenu ministrice Divjak u utorak je od premijera Andreja Plenkovića zatražio Milan Bandić, predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik, poručivši da ministrca "treba snositi konzekvence zbog toga što svjesno krši zakon".

Mjerodavne državne institucije pozvao je da provjere podatke o njezinu radu vezanom za izradu metodičkih priručnika, za što je lani utrošeno više od 7,3 milijuna kuna. Unatoč potrošenom novcu, ti se priručnici koriste samo u aktualnoj školskoj godini, a neće se primjenjivati u "Školi za život" koja kreće najesen.

Bandić je također naveo da je za "Školu za život" u 2018./2019. godini nabavljeno osam tisuća tableta po cijeni od tisuću kuna po komadu, a roditelji mogu kupiti nove po cijeni od 500 kuna, dakle upola jeftinije.

Pozvao je Državno odvjetništvo i mjerodavne državne institucije da postupe sukladno svojim ovlastima. Na novinarsko pitanje znači li to da njegova stranka želi ući u Vladu, Bandić je ustvrdio da ih "ne zanimaju fotelje".