POLA MILIJARDE DUGA

Bandić za 'rupu' u proračunu okrivio Holding

03.05.2013 u 13:05

  • +18

Milan Bandić u kampanji

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić potvrdio je na medijskoj konferenciji da je ukupan dug grada kojem je na čelu 520 milijuna kuna, pozivajući se pritom na podatke agencije Moody's i Instituta za javne financije. Za financijske probleme, kako prenosi Večernji list, optužio je Zagrebački holding ustvrdivši da 'nad njim nema kontrolu', te općenito loše stanje u državi

Ako pobijedi na izborima, Milan Bandić obećao je već 2. lipnja predstaviti nove čelne ljude u Holdingu. 'Depolitizirat ću Holding i dovesti kvalitetne stručne ljude. Stavit ćemo ljude koji znaju svoj posao, jer ovi očito nisu dorasli. Da bismo stanje Holdinga vratili na razinu 2009. godine, kada sam nad njim imao kontrolu, potrebno nam je do godinu dana', rekao je Bandić na medijskoj konferenciji.

Susret s novinarima sazvao je, kako kaže, zbog sve češćih senzacionalističkih izjava u medijima o navodnom financijskom kolapsu Grada Zagreba. Stoga je, objašnjavajući dug koji je premašio pola milijarde kuna, uperio prst u Holding. Tvrdi da se, od raspuštanja Gradske skupštine, dva puta sreo sa svim direktorima podružnica. Za njih kaže da su 'stručni i sposobni ljudi', no po njemu za loše rezultate kriva je samo uprava Holdinga.

'Nikome neće pasti ni dlaka s glave unatoč smjenama, a većini direktora dat ću novu šansu', najavio je Bandić.

Po riječima njegova suradnika Slavka Kojića, zagrebačkog pročelnika za financije, da se situacija u Holdingu popravi potrebna je reorganizacija, smanjenje rashoda, redukcija troškova poput telefona i službenih automobila te postizanje novog kolektivnog ugovora sa socijalnim partnerima i reprogramiranje dugova.

Milan Bandić je na kraju najavio i da kampanju za lokalne izbore počinje u nedjelju, 5. svibnja, te da će uzeti 12 dana godišnjeg odmora kako bi se mogao posvetiti izborima. Priznao je, kako prenosi Večernji list, i da 12 godina nije išao na godišnji odmor, osim kad je bio u kampanji za predsjedničke izbore.