ŽIRORAČUN ZA DONACIJE

Bandić predao gotovo 60 tisuća potpisa

13.11.2009 u 15:48

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prvi je od predsjedničkih kandidata Državnome povjerenstvu danas predao predsjedničku kandidaturu s više od 59.000 potpisa, a pritom je rekao kako je uvjeren u svoju pobjedu

ZAGREB - Nakon predane kandidature i potpisa, Bandić je na novinarski upit opovrgnuo špekulacije o tome da su se potpisi skupljali u Zagrebačkom holdingu pod prisilom i prijetnjom otkazom. "Nitko iz stožera nije vršio pritisak, a svaki građanin odlučuje slobodno u demokratskoj zemlji za koga će dati potpis i glasovati", istaknuo je Bandić.

Odbio je reći tko će mu biti donator i najavio da će u ponedjeljak otvoriti žiroračun za donacije, koji će, kako je dodao, biti potpuno transparentan.

Bandić nije izravno odgovorio na pitanje o prodaji zagrebačke Arene. Rekao je da je to pitanje za direktora Ingre i podsjetio da Vlada Republike Hrvatske i grad Zagreb s Ingrom imaju ugovor za korištenje Arene, za što na godinu izdvoje 7,2 milijuna eura. "Tko bude vlasnik, mi ćemo od njega iznajmiti Arenu i potpisati novi ugovor o korištenju", dodao je.

Milan Bandić najavio je da sutra u Iloku počinje svoju predsjedničku kampanju, koja će završiti 23. prosinca koncertom "Prljavog kazališta" u Zagrebu.