AKCIJA UZ POTPORU KAPTOLA

Bandić pozvao građane na blagoslov kućnih ljubimaca

24.04.2013 u 15:00

Bionic
Reading

Građani Zagreba pozvani su da u subotu dovedu svoje kućne ljubimce na blagoslov u park šumu Maksimir. Ovaj neobični događaj, koji se održava prvi put u povijesti Zagreba, organizirao je zagrebački Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, uz potporu Kaptola

Blagoslov kućnih ljubimaca, kako je najavljeno, održat će se u subotu, 27. travnja, na velikoj maksimirskoj pozornici od 17 sati.

'Riječ je o događaju koji će na jednom mjestu okupiti najrazličitije kućne ljubimce i proslaviti naše zajedničke trenutke, zgode i nezgode s njima. Bez obzira imate li psa, mačku, kanarinca, hrčka ili nekog drugog ljubimca, svi ste pozvani', stoji u pozivu iz zagrebačke gradske uprave.

Organizatori su pojasnili kako se tim činom želi 'iskazati poštovanje i božanska milost kućnim ljubimcima' za koje navode kako su 'i članovi obitelji, ali i najbolji čovjekov prijatelj i utjeha'.

Pozivu na svečanost s kućnim ljubimcima, koji su, kako tvrde upućeni, odaslali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i crkveni vrh uz dopuštenje kardinala Josipa Bozanića, mogu se odazvati svi ljubitelji životinja. Uz poruku 'Zajedno pokažimo da nam je stalo do naših malih prijatelja' svi Zagrepčani pozvani su u subotu popodne u Maksimir.