OTKRIO JOŠ JEDNU ZANIMLJIVOST

Bandić postaje partner Milanovićeve vlade

09.04.2014 u 16:03

Bionic
Reading

'Grad je uvijek korak ispred Vlade, ali mi je drago da je našla novac za nezaposlene mlade osobe. U petak smo im poslali pismo, a već u ponedjeljak dobili smo odgovor. Sklopit ćemo partnerski odnos u tri točke da ćemo surađivati, ali više o tome reći ću idući tjedan', kazao je gradonačelnik Bandić na konferenciji za novinare uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine

Najavio je kako je Grad spreman financirati i pomoći mladim ljudima koji rade za 1.600 kuna i dodao da niti jedan ministar nije toliko nepismen da se ne može s njim složiti.

'Oni govore o osiguranju novca za mlade nezaposlene koji su već ušli u program, a mi smo spremni otići korak dalje i financirati one koji će tek doći', istaknuo je Bandić.
Kako je na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine jedna od točaka dnevnog reda ŠRC Svetice, Bandić je kazao kako očekuje konstruktivnu raspravu, ali je dodao da projekt u četiri faze ide dalje.

'Prvi je bazen, koji je već u fazi izgradnje, drugi je atletski stadion s tribinama, treći je nogometni centar za koji je nužno izmijeniti određene prostorne planove i četvrti micanje svega, odnosno dimnjaka s ćevapima, šatora i balona za tenis. Nađemo li para, mogli bismo dotjerati i rugobu od Dinamova stadiona za Univerzijadu', rekao je Bandić.

Upitan je li razriješena pravna zavrzlama oko zemljišta s Crkvom, odgovorio je kako je ta stvar apsolvirana.
Na pitanje da prokomentira želju dijela Dinamovih bivših igrača o provođenju izbora u Maksimiru po načelu jedan član – jedan glas za koju su zatražili njegovu podršku, gradonačelnik je naveo kako 'ima važnijeg posla nego da se bavi najsporednijom stvari na svijetu'. Unatoč tome što 'ima važnijeg posla' Bandić će, kako je sam priznao, ovo ljeto put Brazila kako bi gledao Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Također je najavio da su u Gradu našli način kako da ponište natječaj za nabavu novih vozila.

'Pronašli smo način za razliku od onih koji to ne mogu, ali mogu poništavati kolektivne ugovore. Sve ćemo poništiti u zakonskom roku, vozit ćemo stare automobile, a od 1. srpnja uvest ćemo model auto-taksija', zaključio je Bandić, ne želeći pojasniti na koji će način auto-taksi zapravo funkcionirati.