ŠEF EUROPSKE METROPOLE

Bandić poručio da je premijer mudar; Marasu zahvalio na 'komplimentu'

19.09.2019 u 17:43

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je predsjedniku zagrebačkog SDP-a Gordanu Marasu zahvalio na komplimentu da u Gradu Zagrebu, osnivanjem dva nova gradska ureda, administracija buja kao u Europskom parlamentu.

Maras je rekao da Bandić osniva dva nova gradska ureda kako bi si "zacementirao podršku HDZ-a pri izglasavanju GUP-a". Prijedlog formiranja dva nova gradska ureda dovest će do toga da će Zagreb imati 27 pročelnika u 27 gradskih ureda, odnosno isti broj kao što Europska komisija ima povjerenika, rekao je Maras.

"Pa mi smo europska metropola, pa hvala mu na komplimentu da administracija buja kao u Europskoj uniji. Ni jedan novi čovjek se neće u ta dva nova ureda zaposliti, razdvajaju se funkcionalne cjeline da budemo efikasniji, djelotvorniji i bolji servis građanima i bolja logistika poduzetnicima", rekao je Bandić u stanci sjednice Gradske skupštine na pitanje novinara.

Realizirat ćemo izmjene GUP-a i "Zagrebački Manhattan"

Bandić je komentirao i izmjene GUP-a i HDZ-ovu podršku ali ako njihovi uvjeti budu poštivani.

"Uvjeti najprije oni zbog kojih donosimo GUP, a onda stranački ili HDZ-a ili Stranke rada i solidarnosti. Poduzetnici i građani su tu prioritet", rekao je. Dodao je da će se poštivati sve ono što je po zakonu.

Upitan kako komentira što mu oporba i dalje ne vjeruje da Memorandum koji je potpisao s investitorom iz Dubaija nije obvezujući, Bandić je rekao da s oporbom treba jednostavno zbijati šalu."S ozbiljnima morate igrati ozbiljno za stolom, a sa neozbiljnima i neodgovornima se trebate šaliti", poručio je.

Na pitanje je li se šalio kada je rekao da s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak sjajno surađuje i da mu je ona najsimpatičnija, Bandić kaže kako je on rekao da se s Divjak ne slaže u 90 posto u stvarima, ali da ona nije njegov problem nego premijerov. Napomenuo je kako je uvjeren da ministrica zna što radi, međutim, ona ne razumije problem.

Bandić: Nadam se sastanku idući tjedan oko zajedničkih projekata s Vladom

Bandić je najavio da će se sutra održati sastanak predstavnika Vlade i Grada vezano za realizaciju zajedničkih projekata.

"Premijer je odredio čovjeka koji će zajedno sa gospođom Jozić (pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo) koju sam ja odredio u ime Grada pripremiti te točke. Nadam se sastanku idući tjedan kada pripreme kvalitetno projekte od interesa za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku. To smo premijer i ja dogovorili još prije ljeta. Hvala Bogu, evo, obišla se cijela Hrvatska, došao je na red Grad Zagreb", kazao je Bandić.

  • +3
Radni sastanak gradonačelnika Bandića s predsjednicima gradskih četvrti i mjesnih odbora Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Dodao je da je premijer Andrej Plenković mudar jer "realizirati te projekte u gradu Zagrebu pola je rješenja i za Hrvatsku budući je Zagreb pola Hrvatske".

Naglasio je da se Gradom Zagrebom koji je 40 posto gospodarskih potencijala Hrvatske, ne može kvalitetno upravljati bez korektnog, partnerskog odnosa s Vladom. To isto zna i predsjednik Vlade da se kvalitetnije ne može voditi Hrvatska bez korektnog i partnerskog odnosa s Gradom Zagrebom.

A je li s Plenkovićem razgovarao kao s predsjednikom HDZ-a, Bandić je odgovorio da to što oni razgovaraju neka ostane među njima.