pomoćnici u nastavi

Divjak odgovorila Bandiću: Umjesto da počisti u svom dvorištu, nastavlja s primitivnim napadima

19.09.2019 u 15:04

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja izjavila je u četvrtak da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na aktualnom satu Gradske skupštine "prljavim i niskim napadom, koristeći problematiku djece s teškoćama, prešao svaku granicu tolerancije

"Umjesto da počisti u svom dvorištu, kao osnivač škola koji također ima odgovornost oko problematike dodjele pomoćnika u nastavi, on nastavlja s napadima na sustav odgoja i obrazovanja koristeći se primitivnim metodama", izjavila je Divjak.

Dodala je da su neki od zahtjeva za pomoćnicima u nastavi od Grada Zagreba u Ministarstvo stigli čak i nakon početka školske godine, primjerice u srijedu, 18. rujna i utorak, 17. rujna.

"Od početka mandata suočavam se s napadima i uspješno branim sustav od raznih sumnjivih ideologija i partikularnih interesa tako da sigurno ni sada neću dopustiti da se na ovakav način ugrožava sustav odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj", istaknula je ministrica Divjak.

Zagrebački gradonačelnik na aktualnom satu Gradske skupštine rekao je da on nema sukoba ni s jednim ministrom te da je "to što ona ne zna i ne razumije problem premijera".

Bandić je to izjavio nakon apela zastupnika Renata Peteka (Naprijed Hrvatska - Progresivni savez) da pomogne djeci s poteškoćama koja nisu dobila rješenje za pomoćnike u nastavi te da se dogovori s ministricom kako zagrebački školarci ne bi ispaštali zbog mogućih sukoba između njegove stranke i resorne ministrice.