IMA SE, MOŽE SE

Bandić odobrio pomoć za besplatne udžbenike općini koja sasvim dobro stoji

07.08.2018 u 16:55

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opet je bio široke ruke. Za nabavku 'besplatnih' udžbenika u pet općina uputio je 726 tisuća kuna. Jedna od njih ima proračun od 22 milijuna kuna, zatražila je status grada i od Zagreba je dobila uvjerljivo najviše

Dijeljenje 'besplatnih' udžbenika osnovnoškolcima i srednjoškolcima postala je praksa diljem Hrvatske. Gotovo da nema gradonačelnika ili općinskog načelnika koji se time ne hvali.

I možda nije problem kada se pomogne nekoj općini koja jedva preživljava, iako se tada dovodi u pitanje potreba da ona kao takva postoji, puno veći problem je kada se za pomoć s udžbenicima Gradu Zagrebu obrati općina Veliko Trgovišće čiji je proračun 22 milijuna kuna i koja je u travnju pokrenula inicijativu da postane grad.

Tako su za potrebe nabavke besplatnih udžbenika učenika svojih triju škola od Zagreba zatražili pomoć koju su na kraju i dobili. Bandić im je dodijelio 298 tisuća kuna.

Je li oportuno obećati pa onda tražiti sredstava u drugim gradovima, a pri tom imati vlastita upitali smo Roberta Grebličkog, nezavisnog načelnika Velikog Trgovišća.

'Gledajte, imali smo informacije, indicije da bi tu pomoć mogli ostvariti i poslali smo zamolbu. Došla je inicijativa od škola. Ja još uvijek ne znam da je odobreno', kazao je Greblički.

  • +115
Sva lica Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Na ponovljeni upit smatra li moralnim nešto obećati, a onda tražiti pomoć ponovio je da ne zna da je pomoć odobrena. Upitan koliko je dodjeli sredstava kumovala činjenica njegova poznanstva s Bandićem naveo je kako si oni nisu tako dobri.

Uz Veliko Trgovišće pomoć su dobili Gunja 128 tisuća, Drenovci 145, Vrbnja 121 Vrbovec 33. Sveukupno 726 tisuća kuna.