ŠTO ČEKA ZAGREPČANE

Bandić otkrio tri najvažnija poteza

04.06.2013 u 11:24

Bionic
Reading

Gostujući u eteru Antene Zagreb, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je poteze u svom novom mandatu. Nije htio otkriti tko bi mogao doći na čelo Holdinga, ali vrlo je izvjesno da dosadašnji šef Ivo Čović odlazi

'Da racionaliziramo upravljanje gradskim resursima i da ti javni poslovi, odnosno javna usluga građanima Grada Zagreba bude što kvalitetnija i da im dođe na vrijeme i da što manje košta. To je zadaća Zagrebačkog holdinga i da razvijemo projekte javnog partnerstva zajedno u sinergiji zajedništva, Grad i Holding. To četiri godine nije bila praksa. Na čelo Holdinga će doći ljudi koji to budu mogli provesti', istaknuo je Bandić.

Bandić je otkrio i tri najvažnija konkretna poteza nakon pobjede na izborima.

'Da složimo Gradsku upravu, rekonstruiranu i novu sada, drugo, da složimo Gradsku skupštinu kako bog zapovijeda i treće, da složimo novu Upravu i Holding i da tamo napravimo reda. Tamo će nam trebati najviše. Tamo je najviše problema, političkim kadroviranjem, uhljebljenjem partijskih poslušnika, napravili smo cirkus u Holdingu u zadnje četiri godine. Otrgnuli su to bili iz tkiva Zagreba i moje ingerencije, ali hvala bogu zatvorio se krug nakon četiri godine. Trebat će nam osam mjeseci do godine dana, da i tamo uspostavimo reda, ali ne bježimo od odgovornosti. To je izazov i veseli me da ćemo za osam do deset mjeseci tamo napraviti reda', kazao je zagrebački gradonačelnik.

Bandić je najavio radno ljeto u gradu. Gradska skupština sastat će se tri puta.

'Moramo okrenuti novu stranicu u raditi punim tempom. Ta radna atmosfera u Skupštini i Gradskoj upravi u prva tri mjeseca, 6., 7. i 8. mjesecu će ponovno značiti da gradonačelnik neće niti 14. godinu ići na godišnji odmor. Ali, dobro, na to sam navikao, kada vidim da ćemo pokrenuti neke projekte. onda sam sretniji.'

Bandić je otkrio i koje će biti najvažnije teme u Skupštini.

'To su prije svega izmjene odluke o komunalnom doprinosu koji će značiti dva do dva i pol puta jeftiniju legalizaciju objekata našim ljudima koji su slabijeg imovinskog stanja. To su svakako besplatni udžbenici koji idu na prvu sjednicu u Skupštini. To je smanjenje parkiranja u garažama za 10 do 15 posto i to je svakako inicijativa za izmjene GUP-a Grada Zagreba. To su točke koje će ići na prvu sjednicu Skupštine. Nakon toga na drugoj sjednici u sedmom mjesecu ćemo ići s odlukom koja je blokirana već zadnje tri do četiri godine, a to je prodaja stanova i poslovnih prostora', rekao je Bandić.