USKORO REFERNDUM ZA MAKSIMIR

Bandić najavio smjene u Holdingu i Gradu

04.09.2009 u 14:10

Bionic
Reading

Referendum o maksimirskom stadionu bit će održan do kraja godine, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u petak u zgradi Gradskog poglavarstva u Zagrebu

Bandić je naglasio da se on oko toga naslijeđenog problema već godinama vrti kao mačak oko vruće kaše, ali nema hrabrosti staviti potpis na posao od 200 milijuna eura bez suglasnosti građana iako su mu na nedavnim izborima dali povjerenje da vodi grad.

Kaže da referendum još nije održan jer nije gotova projektna dokumentacija za eventualni stadion na Kajzerici, pa zbog toga nema što pitati građane. Sam je dodao da nakon toga slijedi pitanje koliko će to koštati i sam sebi odgovorio: 'Manje nego da pogriješimo.'

Na konferenciji za novinare bilo je mnogo riječi i o poslovanju tvrtke Zagrebplakat u kojoj grad ima 51 posto vlasništva. Uglavnom, grad je sve gradske površine na kojima postoje nadstrešnice za oglašavanje stavio na raspolaganje tvrtki Zagrebplakat da se na njima oglašava i prodaje oglasni prostor za proviziju od 15 posto.

'Dosad su drugi to radili, uzimali pinku i stvarali nered, a grad od toga nije imao ništa. Oglašivačke tvrtke su nam vodile politiku, ali to više neće ići dok sam ja gradonačelnik i neće biti povratka na staro. Znam da bi to htjeli vlasnici tih tvrtki, pa preko medija vrše pritisak, ali im neće uspjeti', objasnio je gradonačelnik Bandić.

Najavio je i skore promjene unutar Gradske uprave i Hodinga jer su se 'neki umorili, neki izgubili tempo neki motiv, a neki kompetenciju'.

Na stoti put ponovljeno pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika države, Bandić je rekao da je on sluga građana, to je bio i to će biti. Kaže da on sam nikad nije spominjao kandidaturu i da su tu priču zakotrljali mediji i građani. 'Ako me pitate da izričito kažem 'da' ili 'ne', reći ću da svijet nije crno-bijeli', poručio je zagrebački gradonačelnik. Na pitanje hoće li onda podržati kandidaturu Ive Josipovića za predsjednika je zatim rekao: 'Ja sam još uvijek predsjednik gradskog SDP-a i član predsjedništva SDP-a.'

Za kraj recimo još da se za nasljednicu Ive Mije Erak, novu gradsku glasnogovornicu, prijavilo šest djevojaka. Gradonačelnik neće osobno ispitivati kvalitete buduće glasnogovornice jer neće imati vremena, pa će selekciju izvršiti njegovi suradnici.