ZA BOŽIĆNICE NEMA

Bandić Crkvi u Hrvatskoj i BiH lani dao 13 milijuna

14.01.2018 u 08:33

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je ovih dana dva gadna fronta – jedan sa sindikatima u Zagrebačkom holdingu oko isplate božićnica, a drugi s Ministarstvom obrazovanja i znanosti oko kurikularne reforme, informatike i vjeronauka

U prvom slučaju je, suprotno slovu kolektivnog ugovora, radnicima Holdinga isplatio tek polovinu božićnice, pravdajući to činjenicom da su ta primanja u gradskoj upravi niža.

Iz sindikata mu uzvraćaju da će Grad sasvim sigurno izgubiti na sudu i cijene ukupnu štetu na 10-15 milijuna kuna.

Iz Akata gradonačelnika u 2017. godini može se iščitati da je Bandić za razne crkvene potrebe iz gradskog proračuna dodijelio skoro punih 13 milijuna kuna Radi se o nizu donacija, o kojima je Bandić odlučivao od 15. veljače do 15. prosinca prošle godine, piše Novi list.

U ukupno 67 navrata, gradonačelnik je za potrebe župa, Katoličkog sveučilišta, provincija i samostana u Hrvatskoj i BiH dodijelio 12.838.850,96 kuna i 13.400 eura.

  • +6
Milan Bandić sa suradnicima održao konferenciju za medije Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

Radilo se tu o potporama za donatorske večere, građevinske radove, nabave orgulja, adventsko ukrašavanje... i svota je narasla do pozamašnih 13 milijuna kuna. Rekordno široke ruke je gradonačelnik bio prema Župi Svih Svetih u Sesvetama kojoj je Bandić 29. rujna dodijelio 990 tisuća kuna.