DUG IPAK POSTOJI

Bandić u petak plaća dugove Ingri, prvenstvo u Areni neupitno

 • Autor: N.S.
 • Zadnja izmjena 11.01.2018 22:12
 • Objavljeno 11.01.2018 u 22:08
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak rekao kako grad i Zagrebački Holding nisu nikome ništa dužni, pa tako ni Ingri, ta je građevinska kompanija objavila priopćenje u kojem navode kako im je Holding spreman vratiti 25 milijuna kuna duga

'Rukometno prvenstvo u Areni Zagreb je neupitno. Lanište odnosno INGRA i Zagrebački holding će, kao i svaki put do sada, osigurati posjetiteljima Arene Zagreb nezaboravan doživljaj. Obveza s naslova depozita u iznosu od 3,3 milijuna eura nije podmirena', priopćili su. 

Nadalje, dodaju kako im je u interesu da je Arena Zagreb otvorena i da se u njoj događaju razni programi (sportski, glazbeni, konferencije).  'Smatramo da se obveze prema Laništu trebaju pravovremeno izvršavati, a ne da se guraju ispod tepiha, što se sustavno čini godinama. Gradonačelnik Bandić spominje postojeći depozit od 6,5 milijuna eura. Taj dio je apsolutno točan, međutim prešućen je drugi dio', navodi se u priopćenju. 

U Ingri kažu kako je ugovorna odredba Ugovora o zakupu je precizna: 'Do dana konačnog dovršenja, Zakupnik će dati Zakupodavcu depozit u iznosu koji odgovara 12-mjesečnoj Zakupnini, uvećanoj za iznos pripadajućeg PDV-a. (…) Ukoliko u bilo kojem trenutku Zakupnik ne učini bilo koje dužno plaćanje, Zakupodavac će iskoristiti sredstva iz depozita. (…) Zakupnik će vratiti u prvobitno stanje depozit do njegovog punog iznosa u roku od 2 tjedna.'

U lipnju 2009. godine uplaćen je depozit od strane Zagrebačkog holdinga u iznosu jednogodišnje zakupnine od 8,8 milijuna eura, no uslijed neplaćanje ugovorne rate zakupa, iskorištena su sredstva iz depozita u iznosu od 2,3 milijuna eura. Sukladno Ugovoru u zakupu, depozit je morao biti dopunjen u roku od 15 dana. No, depozit nikada nije nadopunjen.

 • +3

Zagrebačka Arena prije rukometnog Eura

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Nesporno je i van svake sumnje da Lanište već osam godina traži nadopunjavanje depozita. Uslijed povećanja stope PDV-a i indeksacije, potraživanje na ime nadopunjavanja depozita naraslo je na 3,3 milijuna eura odnosno približno 25 milijuna kuna (što ne uključuje ugovorene zatezne kamate)', dodaju i Ingri i poručuju: 

Prema informacijama koje smo maloprije dobili, Zagrebački holding je spreman podmiriti dugovanje s naslova depozita u iznosu od 25 milijuna kuna. Žao nam je što je gradonačelnik Bandić prešutio tu nespornu činjenicu. Pozdravljamo izjavu da će sve ugovorne obveze poštivati i nadamo se da će se od sutra okrenuti nova stranica, iako žalimo što se u današnjem priopćenju Grada također navode netočnosti. Navod da Lanište do sada nije tražilo nadopunu depozita je u najmanju ruku neozbiljan i možemo ga demantirati prezentacijom brojnih dopisa, zamolbi i poziva'. 

 • +102
 • +99

Sva lica Milana Bandića

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 8

Prikaži sve
 • kontramark

  11.01.2018 22:26

  znači bandić lagao....ko bi rekao

 • shkorvonchok

  11.01.2018 22:42

  Nema toga što neće obečati i, ako mora, tuđim novcem neće platiti, samo da bude u centru pažnje. Još nisam vidio da je išta dao od svoje plaće.

 • samostalan

  11.01.2018 23:09

  A kolike si je provizije uzeo

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi