rupa bez dna

Bandić će u maksimirski stadion utući još 280 milijuna kuna

13.02.2019 u 08:30

Bionic
Reading

Grad Zagreb kreće u veliku obnovu maksimirskog stadiona, a ona obuhvaća rekonstrukciju i natkrivanje zapadne i sjeverne tribine. Riječ je o projektu ukupno vrijednom 280 milijuna kuna

Samo krov nad stadionom, prema nekim procjenama, trebao bi stajati 140 milijuna kuna, a isto toliko stajalo bi uređenje utroba tribina. Prema planovima gradskih službi, radovi bi se odvijali u nekoliko faza i trebali bi početi najranije sljedeće godine. Prvi koji će se useliti pod sjever trebao bi biti Gradski ured za sport i mlade.

Obavijest da se razmišlja o tome osvanula je na oglasnoj ploči zagrebačke gradske uprave 5. veljače, javlja Jutarnji list.

U tom je predmetu, stoji dalje u pozivu, investitor Grad Zagreb, a vrsta građevine i radova je 'rekonstrukcija i natkrivanje sjeverne i zapadne tribine stadiona Maksimir'.

Sam poziv zapravo je klasična birokratska procedura za izdavanje pravomoćne građevinske dozvole, no dovoljno govori o tome da Grad Zagreb nije odustao od ulaganja u ukleto zdanje u Maksimirskoj 128, u koje je u proteklih 20-ak godina uloženo više od 100 milijuna eura.

  • +10
Maksimirski stadion nakon kiše Izvor: Licencirane fotografije / Autor: GNK Dinamo

Izdavanje građevinske dozvole za krov stadiona s druge strane pokazuje ono što je na prosinačkoj skupštini Dinama otkrio predsjednik kluba Mirko Barišić. On je tada okupljenima poručio kako su se predstavnici kluba susreli s gradskim službama te je dogovoreno da će se u suradnji s Gradom krenuti u projekt gradnje stadiona baš na Maksimiru.