KRŠENJE ZAKONA

Bandić bez računa volonterima dao 80 tisuća kuna

14.11.2009 u 08:04

Bionic
Reading

U izbornom stožeru Milana Bandića sinoć su za skupljanje potpisa isplaćeni volonteri, ali u gotovini, na ruke, i bez računa. Prema saznanjima Večernjeg lista Bandić je tako podijelio više od 80 tisuća kuna

Desetak ljudi, studenata, ali i starijih, strpljivo je sinoć čekalo u redu da im se isplati novac. U prostoriji gdje se dijelio novac na stolu je stajala hrpa gotovine. Dvije rizničarke provjeravale su popis i brojile novac.

'Dobila sam 1200 kuna za rad na štandu', rekla je jedna djevojka, što znači da je za Bandića odradila 60 sati. Nakon što je novinarka Večernjaka sam došla na red i rekla je da je 'za Milana radila tri dana na Velesajmu i da hoće svoj novac', počeli su pregledavati popis. Na listi od više od 150 imena, naravno, nisu je mogli pronaći.

'Pričekajte malo dok vas ne nađemo', rekla je djelatnica stožera i nastavila isplatu sljedeće stranke.

Čavrljajući s 'volonterima', novinari su doznali da su jučer podijelili više od 80 tisuća kuna bez ijedne priznanice, računa ili ugovora. Svjedočili smo isplati četvero ljudi čistom gotovinom.

Unatoč tvrdnjama nezavisnog predsjedničkog kandidata da će njegova kampanja biti 'jeftinija od drugih i da će se svaka utrošena kuna jasno vidjeti', njegovi suradnici kršili su zakone pred očima novinara.