NE ŽELI 'PALANAČKI VAŠAR'

Baldasarova košarica romskom orkestru na Rivi

01.01.2014 u 17:35

Bionic
Reading

Nakon velikog dočeka Nove godine na splitskoj Rivi uz nastup Gibonnija, u srijedu navečer se u organizaciji ugostitelja koji imaju kućice na Rivi trebao održati još jedan, neformalniji doček uz Gipsy Mambo Kočani orkestar

No repriza Nove godine se neće održati s Gipsy Mambo Kočani orkestrom jer ugostitelji nisu dobili zeleno svjetlo od Grada. Gradonačelnik Ivo Baldasar nam je u izjavi za tportal naglasio da Kočani orkestar nisu imali dozvolu za nastup na bini. 'Glavni razlog zbog kojeg nismo dali dozvolu za nastup orkestra je naša zamisao da Božićni sajam na Rivi bude urbana manifestacija, a ne nekakav palanački vašar. Uostalom, oni su već nastupili na Rivi prošli tjedan, tako da se ni u kom slučaju ne može govoriti o nekakvoj netoleranciji', rekao je gradonačelnik Baldasar.

Nadalje on pojašnjava da je sajam ove godine već postigao urbani izgled i karakter, pa ga stoga ne treba sada na kraju mijenjati. Podsjetimo da je sajam ove godine bio znatno uredniji i profiliraniji s tipskim kućicama. Svaku večer su se na bini izmjenjivali bendovi i DJ-evi, a program su ugostitelji pripremili iz udruženja pet kućica 'Adventilacija'.

Građani Splita su iznimno pozitivno reagirali na takav program i Riva je ovih mjesec dana bila 'in' mjesto za izlazak u gradu. Bilo je svega, od nastupa DJ-eva, limene glazbe, dječjih zborova, koncerata rock i disco glazbe, a prošle subote nastupio je i Mambo Gipsy Kočani orkestar.