NASILNO PONAŠANJE

Baldasar traži ostavku Alojzija Šuprahe

06.06.2014 u 23:21

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar pozvao je danas predsjednika Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije Alojzija Šuprahu da preda neopozivu ostavku zbog sinoćnjega fizičkog napada na predsjednika HNK Hajduka nakon utakmice juniora toga kluba i Splita u Dugopolju

'Jučerašnji nemili događaj u kojem je Alojzije Šupraha, predsjednik Nogometnog saveza Splitsko–dalmatinske županije, nasrnuo na Marina Brbića, predsjednika Uprave Hajduka, najoštrije osuđujem. Riječ je o divljačkome i neprihvatljivom ponašanju koje je za svaku osudu, pogotovo zato što se radi o sportskom djelatniku čije je ponašanje sve - samo ne sportsko', ističe gradonačelnik u kratkom priopćenju te poziva predsjednika Nogometnog saveza Splitsko–dalmatinske županije Alojzija Šuprahu da zbog nasilnoga i primitivnog ponašanja preda neopozivu ostavku.

Napad na Marina Brbića dogodio se sinoć poslije 20 sati u blizini nogometnog stadiona u Dugopolju, kad ga je na parkiralištu Alojzije Šupraha najprije vrijeđao, a zatim i fizički napao te ga lakše ozlijedio, zbog čega je zatražio liječničku pomoć u splitskoj bolnici.

Sudac za prekršaje jutros je ispitao Alojzija Šuprahu (51) i Marina Brbića (53), a kako se doznaje na tom sudu, Šupraha je opovrgavao napad. Ispitan je i policajac. Sljedeća je rasprava odgođena za kraj lipnja, do kada će se na zahtjev Šuprahina branitelja nabaviti snimka nadzorne kamere s parkirališta te ispitati tri svjedoka.

Policija je protiv Alojzija Šuprahe podnijela optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira.