'HNS JE HRVATSKI, NE ZAGREBAČKI'

Baldasar bijesan na Davora Šukera: Euro 2020. u Split!

09.01.2014 u 12:54

Bionic
Reading

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar oštro se obrušio na Hrvatski nogometni savez i njegova predsjednika Davora Šukera zbog najave da za domaćina Europskog prvenstva u nogometu 2020. u obzir dolazi jedino Zagreb. Baldasar je poručio da su ovakve izjave potpuno nekorektne te da bi u HNS-u trebali shvatiti da su 'hrvatski, a ne zagrebački savez'

'Ne dirajući se u Zagreb, koji radi svoj posao i koji razmišlja onako kako bi trebao razmišljati, HNS bi trebao voditi računa o teritoriju cijele Republike Hrvatske, pogotovo jer su imali informacije da su ministar Željko Jovanović i Vlada skloniji tome da se prvenstvo održi u Splitu. Split je primjereniji jer je istinski sportski grad, jer ima daleko bolju klimu i stadion koji bi se za daleko manje iznose mogao potpuno urediti', kazao je Baldasar.


'Radi se o desetak milijuna eura, a tim novcem mogli bismo potpuno urediti i Poljud i njegovu okolinu', dodao je i najavio da bi se Split čak mogao 'direktno kandidirati za Euro 2020, mimo HNS-a'.
'Čini mi se da je Šuker zaboravio da je predsjednik cijelog Hrvatskog nogometnog saveza. Uputit ćemo dopis Ministarstvu sporta i zatražiti pomoć, a možemo se i samostalno kandidirati. Napravit ćemo se ludi, pa neka u HNS-u još jednom javno kažu da nisu za Split. Onda će to biti znak da nisu samo protiv prvenstva, nego i protiv samog grada', oštar je splitski gradonačelnik. Šukeru i društvu zamjera potpuni izostanak komunikacije i razgovora, a tvrdi da je ignoriranje u slučaju reprezentacije prevršilo svaku mjeru - iako je odnos HNS-a prema Hajduku i dosad bio nekorektan.

'Uprava Hajduka pokušava se boriti protiv toga, ali ovo je prešlo na još veću razinu', iskren je Baldasar. Podsjetio je da HNS uopće nije odgovorio na ponudu Splitsko-dalmatinske županije da se reprezentativni kamp, umjesto u centru Zagreba, izgradi u Baškom Polju kod Makarske, no svejedno nema ništa protiv najave da će se reprezentacija idućih mjeseci pojaviti na Poljudu, barem na kakvoj prijateljskoj utakmici.
'Neka dođu, neka igraju. Ipak je to hrvatska nogometna reprezentacija i ako želimo biti bolji od njih, ne možemo se ponašati kao oni. Uostalom, nemaju ni podršku Vlade u svemu ovome', rekao je gradonačelnik Splita.

Kako doznajemo, u splitskoj gradskoj upravi uvjereni su da će ovaj grad ipak biti hrvatski kandidat za Europsko prvenstvo jer je već postignut načelni dogovor da će Vlada jedino u tom slučaju izdati garancije koje zahtijeva UEFA.