neredi u francuskoj

Baka ubijenog mladića pozvala na tv-u na smirivanje situacije

02.07.2023 u 17:14

Bionic
Reading

"Stani, ne razbijaj", poručila je u nedjelju u poruci emitiranoj na televiziji baka ubijenog mladića Nahela, kojega je u utorak pri prometnoj kontroli ubio policajac u Nanterreu, u blizini Pariza, te je pozvala na smirivanje nakon pete uzastopne noći urbanih nereda uzrokovanih smrću njenog 17-ogodišnjeg unuka

"Ljudima koji razbijaju poručujem: prestanite", kazala je. "Neka ne razbijaju prozore, neka ne razbijaju škole, ni autobuse. Prestanite, mame su te koje voze autobuse, to su mame koje hodaju vani", pozvala je Nadia tijekom intervjua na kanalu BFMTV.

Neredi u Francuskoj, koji su izbili nakon policijskog ubojstva tinejdžera, bili su u noći na nedjelju manjeg intenziteta u odnosu na prethodne tri noći, objavilo je u nedjelju francusko ministarstvo unutarnjih poslova.

Deseci tisuća policajaca bili su raspoređeni na ulicama nakon pogreba tinejdžera sjevernoafričkog podrijetla kojeg je tijekom prometne kontrole ubio policajac u zapadnom pariškom predgrađu Nanterreu, što je izazvalo nerede.

Nahel M (17), alžirsko-marokanskog podrijetla, pokopan je u subotu.

  • +26
Nemiri u Francuskoj Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia