SPORNI POZIV DORH-U

Bajićeva pljuska Jarnjaku: Iskaz ne može biti dogovoren!

12.09.2011 u 12:16

Bionic
Reading

Na izvanrednoj press-konferenciji član predsjedništva HDZ-a i bivši glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak kazao je da su navodi koji su se pojavili jučer i danas u medijima, a koji se vežu uz njegovo ime, 'laž i neistina'. Također tvrdi da je nazvao glavnog državnog odvjetnika kako bi dogovorio davanje iskaza pred USKOK-om, što je Mladen Bajić ubrzo demantirao

Zato je Jarnjak najavio da će podnijeti tužbe protiv bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević zbog svih navoda koji su izrečeni. Novinarima je otkrio da je jutros razgovarao s glavnim državnim odvjetnikom

Mladenom Bajićem te s njim dogovorio da će dati iskaz pred DORH-om.

Na pitanje novinara nije li poziv Bajiću uplitanje u rad Državnog odvjetništva, Jarnjak je rekao da nije, ali nije htio dalje elaborirati.

Na upit novinara zašto ga Bajić nije ranije zvao s obzirom da je Pavošević dala svoj iskaz još u srpnju, Jarnjak je poručio da je to pitanje za Mladena Bajića.

Na pitanje zašto stranka nema komentara na optužbe o crnim fondovima, Jarnjak je poručio da je 'HDZ izdao priopćenje'.

Na pitanja koja su striktno vezana uz priopćenje u kojem HDZ navodi da im 'podmeću njihovi neprijatelji' te na dodatno pitanje kako je uopće moguće da nitko u HDZ-u nije znao za crne fondove, Jarnjak je samo poručio da je odgovor na ta pitanja - najava njegove tužbe protiv Branke Pavošević.

Iako je Jarnjak na press konferenciji kazao da je dogovorio da će dati iskaz u DORH-u, iz državnog odvjetništva kažu da 'pozivanje Ivana Jarnjaka radi davanja iskaza nije i ne može biti stvar dogovora'.

DORH je u odgovoru na upit tportala pojasnio da 'nadležni državni odvjetnik sukladno Zakonu o kaznenom postupku i probicima konkretnog kaznenog predmeta odlučuje kada i u kom svojstvu će pozvati pojedine osobe, pa tako i Ivana Jarnjaka radi davanja iskaza'.