pobjeda u županiji

Bačić o porazu na Korčuli: Moja je odgovornost gdje su rezultati lošiji, kao i zasluga gdje su dobri

31.05.2021 u 14:15

Bionic
Reading

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik dubrovačko-neretvanske županijske organizacije Branko Bačić istaknuo je u ponedjeljak kako je HDZ apsolutni pobjednik izbora u županiji, koja se pokazala utvrdom te stranke

Bačić je naglasio kako je pobjeda rezultat dugogodišnjeg rada. "Sa 70 posto dobivenih jedinica lokalne samouprave smo među najboljim županijskim organizacijama.

Uvjeren sam da smo značajno pomogli apsolutnoj pobjedi na državnoj razini", rekao je Bačić. S obzirom da je HDZ ostvario loš rezultat na njegovoj Korčuli, gdje neće obnašati vlast u nijednoj jedinici lokalne samouprave, Bačić je najavio promjene na unutarstranačkim izborima.

"Posvećen sam radu stranke na državnoj razini i manje sam na Korčuli. Naravno da time nisam zadovoljan, ali jesam pobjedom župana i županijske liste. Moja je odgovornost gdje su rezultati lošiji, kao i zasluga gdje su dobri. Korčulanski odbori morat će analizirati rezultat i vidjeti što se dogodilo pa kroz unutarstranačke izbore izabrati ljude koji će postići puno bolje rezultate", izjavio je Bačić.

Dosadašnji i budući župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako su birači potvrdili ispravnost puta kojim se dosad razvijala županija, premda je očekivao nešto veću potporu.

"Nije se dogodila jer smo u našim utvrdama slavili u prvom krugu pa je motiviranost bila manja. Nastavljamo u novom mandatu raditi na provedbi programa s brojnim projektima. Slijedi nam bitka za uspješnu turističku sezonu", poručio je Dobroslavić.

Dosadašnji i budući gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je kako nakon izborne pobjede nema vremena za slavlje i trijumfalizam, već je pred Dubrovnikom velik posao turističkog oporavka.

"Najave su odlične i očekujemo lagani oporavak od 1. srpnja, sa značajnijim brojem gostiju. Zadržali smo grad financijski stabilnim, a u provedbi projekata oslanjat ćemo se na europske fondove. Nastavit ćemo transparentno i odgovorno služiti gradu", istaknuo je Franković i najavio manju reorganizaciju gradske uprave.

"U komunalnom dijelu očekujem da budemo proaktivniji u komunikaciji s građanima i više na terenu. Osnovat ćemo interventni tim za brzo rješavanje manjih komunalnih problema. Uz to, planiramo objediniti pravnu službu grada", objasnio je Franković i najavio skoro formiranje većine u gradskom vijeću.

"Idemo u programskom smjeru i očekujemo da ćemo pronaći partnere u cijelom vijeću, a ne pojedinačnim strankama. Nikome nisu u interesu novi izbori za gradsko vijeće, a potrebna nam je stabilnost. Vjerujem da misle na dobrobit grada", zaključio je Franković.