'ne razumijem'

Bačić o Ferrariju i Bartulici: 'Mi u HDZ-u to napravili ne bi'

10.06.2024 u 20:14

Bionic
Reading

'Andrej Plenković pokazao se kao izvrstan predsjednik stranke', kaže potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić uoči unutarstranačkih izbora

'Nije realno ni očekivati nakon što smo tako uvjerljivo pobijedili u proteklih nekoliko godina, a ne samo jučer. Andrej Plenković pokazao se kao izvrstan predsjednik stranke', rekao je Branko Bačić, potpredsjednik HDZ-a u razgovoru za RTL Danas komentirajući ima li Plenković uoči nadolazećih unutarstranačkih izbora ozbiljnog protukandidata.

Anušić i Butković žele zadržati svoje pozicije potpredsjednika i nemaju namjeru kandidirati se za veće pozicije.

'Medved, Anušić, Butković, ja i Zdravka Bušić pobijedili smo tako da nemamo razloga nešto mijenjati', dodao je Bačić. Što se tiče nastavka suradnje s DP-om, dodao je kako s njihovih šest i jednim mandatom DP-a su građani 'dali potporu našoj koaliciji' te da su potvrdili vladajuću većinu.

Komentirajući dolazak Stephena Nikole Bartulice Ferrarijem u stožer DP-a Bačić kaže: 'Bartulica je očito htio poslati neku poruku odlaskom u Ferrariju. Ja osobno ne razumijem kakvu je to poruku htio poslati', rekao je.

Na pitanje je li to neprimjereno, dodao je: 'Ja to ne bih sigurno ne bih napravio. To je na njemu da to obrazloži, ali mi u HDZ-u to napravili ne bi'. dodaje.