OPTIMIZAM U COVERCIANU

'Azzurri' se bodre: Mi smo Italija i ne bojimo se nikoga!

05.06.2012 u 10:11

Bionic
Reading

Veznjak talijanske nogometne reprezentacije Claudio Marchisio očekuje da zajedno sa suigračima može ponoviti pothvat iz kolovoza prošle godine kada su 'azzurri', doduše u prijateljskoj utakmici, s 2:1 pobijedili Španjolsku

Brojne su poteškoće zadesile Talijane tijekom završnog ciklusa priprema pred nastup u Ukrajini i Poljskoj. Afera 'scommessopoli' ponovo je uzdrmala kompletan talijanski nogomet, a iz nacionalne momčadi zbog sumnje da je sudjelovao u namještanju utakmica odstranjen je branič Domenico Criscito.

Otpao je i ozlijeđeni Andrea Barzagli, a uslijedio je i težak poraz u pripremnoj utakmici protiv Rusije od 3:0. Unatoč svemu veznjak talijanske reprezentacije Marchisio je optimističan.

'Ne bojimo se nikoga. Mi smo Italija, velika nacija i država. U prvoj utakmici igramo protiv branitelja naslova Španjolske, koja igra najbolji nogomet na svijetu, no i njih smo lani pobijedili. Moramo još jednom odigrati veliku utakmicu kako bismo ponovili takav rezultat', izjavio je veznjak Juventusa u razgovoru za talijanske medije.

Mnogi komentatori najavljuju loš rezultat Talijana na Euru, uz očekivanje da neće proći niti skupinu s Hrvatskom, Irskom i Španjolskom.

'Mi ne razmišljamo o takvim prognozama. Mirni smo, bez straha, inače ne bismo niti dolazili na Euro. Ne odlazimo na natjecanje s mišlju da nam se može ponoviti posljednje Svjetsko prvenstvo kada smo ispali u skupini', zaključio je Marchisio.