'srbija protiv nasilja'

Avdagić: To je show, Vučić je redatelj, šaptač, glavni glumac, prodavač karata...

09.06.2023 u 09:45

Bionic
Reading

Vanjskopolitički analitičar Denis Avdagić prokomentirao je trenutnu situaciju u Srbiji s posebnim osvrtom na srbijanskog predsjednika Vučića

Vanjskopolitički analitičar Denis Avdagić u Novom danu televizije N1 analizirao je posljednje događaje u Srbiji i istupe srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, a on je, između ostalog, nagovijestio prijevremene izbore.

'Sve ono što se događa u Srbiji ja bih opisao ovako – imate teatar u kojem je Vučić redatelj, šaptač, glavni glumac, kostimograf, prodavač karata, on je sve unutra, a ispred imate nekoliko glumaca koji prosvjeduju, ali publika i dalje ulazi, jer to je show', kazao je Avdagić.

Osvrnuo se i na spomenute prijevremene izbore u Srbiji i činjenicu da oporba trenutno nema odgovarajućeg protukandidata.

  • +27
Prosvjed 'Srbija protiv nasilja', svibanj 2023. Izvor: Cropix / Autor: Pedja Milosavljevic

'Oni nemaju kandidata za premijera, vjerojatno nisu ni očekivali da se otvorila mogućnost izbora. A možda ih neće ni biti, na kraju Vučić može reći da zbog Kosova ne mogu biti prijevremeni izbori, da moraju imati stabilnu vladu', rekao je.

'Oporba u ovom trenutku ima samo jednu jedinu soluciju – pronaći osobu koja bi bila ugledom pristojna u samoj Srbiji, iz nekih građanskih redova, netko tko nema karijernih mrlja, možda čak ni političkih veza; da nađu nekoga tko bi bio kandidat ujedinjene oporbe i preuzmu vladu jer Aleksandar Vučić ostaje predsjednik', istaknuo je Avdagić.