ZIMSKI KAOS U SRBIJI

Automobili zarobljeni u snijegu, ljude spašavali helikopterima

01.02.2014 u 13:28

Bionic
Reading

U susjednoj Srbiji cijelu noć trajala je borba sa snježnim nanosima u kojima su ostali zatrpani putnici na cestama i u vlakovima...

Situacija s nevremenom i na trenutke orkanskim vjetrom u Srbiji je vrlo kritična, posebno u Vojvodini zbog snježnih nanosa. Između Zmajeva i Vrbosa je trenutno prekinut željeznički i cestovni promet na magistrali Beograd-Novi Sad-Subotica.

Na pruzi stoje dva međunarodna vlaka i to od ponoći onaj koji je sinoć krenuo iz Beograda za Budimpeštu, a jutros od 4 sata vlak koji iz Budimpešte ide za Beograd. U oba vlaka bilo je po 50-ak putnika. U tijeku je njihova evakuacija i za sada su, kako kažu nadležni, svi dobro.

Vrlo kritično je i na dijelu autoceste od Novog Sada do Subotice. U snijegu je zarobljena kolona vozila, kako javljaju s terena. Stoje na putu i to još od sinoć od 22 sata. Ponestaje im vode, hrane, polako i gorivo, a motori moraju raditi kako bi se ugrijali. U koloni ima i djece. Vatrogasci pokušavaju njih što više i čim prije odvesti na toplo.

Jučer je vrlo ozbiljno bilo i na Zrenjaninskom putu kod sela Stajićevo, oko 80 ljudi je više od 24 sata bilo zarobljeno u svojim automobilima u snijegu. Na kraju su ih izvukli helikopteri.