NAMIJENJENA TVORCIMA SERIJALA

Auto-bomba u New Yorku povezana sa 'South Parkom'

02.05.2010 u 20:42

Bionic
Reading

Njujorška policija sumnja da je auto-bomba, zbog koje je kasno sinoć po našem vremenu evakuirano tisuće građana i turista s Times Squarea, bila namijenjena tvorcima kultnog crtića 'South Park'

Terenac koji ipak nije eksplodirao ostavljen je u blizini ureda Viacoma, tvrtke u čijem je vlasništvu crtana serija. Prije mjesec dana kreatori 'South Parka' Matt Stone i Trey Parker upozoreni su putem internetske stranice Revolution Muslim da će ih dočekati ista sudbina kao Thea Van Gogha, nizozemskog filmaša kojeg je ljutiti musliman ubio 2004. zbog načina na koji je u filmu prikazao muslimanske žene.

Kreatori 'South Parka' izazvali su gnjev muslimanskih fundamentalista nakon što su u jednoj epizodi prikazali lik Muhameda u odijelu medvjeda. Prema Islamu, strogo je zabranjeno bilo kakvo grafičko prikazivanje proroka Muhameda.

Američka policija također istražuje povezanost bombaškog pokušaja u New Yorku s onim ispred noćnog kluba Tiger Tiger u Lononu 2007. U oba slučaja napadači su se koristili eksplozivnim napravama koje su trebale detonirati spremnike benzina i propana.