navodni lijek za covid

Austrijski carinici zaplijenili velike količine ivermektina, ilegalna trgovina doslovce eksplodirala

30.11.2021 u 21:55

Bionic
Reading

Austrijsko savezno ministarstvo financija objavilo je da su austrijski carinici ove godine zaplijenili velike količine ivermektina

Točnije, od početka godine zaplijenjeno je 24.169 tableta koje većinom dolaze iz Azije, doznaje se iz službenih izvora. Kako kažu, ilegalna trgovina ivermektinom doslovce je eksplodirala.

- U posljednjih nekoliko mjeseci svjedoci smo prave kampanje za uzimanje ivermektina kao navodnog lijeka za Covid. To je dovelo do zapljene velikih količina od strane carine, rekao je ministar financija Gernot Blümel.

Očito su mnogi Austrijanci uvjereni da ova tvar liječi covid-19. Znanstvenici negiraju učinkovitost ivermektina, ali poznato je da mnogi Austrijanci sumnjaju u to.

Mnogi pristaše austrijske desničarske Slobodarske stranke (FPÖ) očito više vjeruju njezinom vođi Herbertu Kicklu, protivniku cijepljenja koji je javno promovirao ivermektin kao alternativu za liječenje korone.

Početni nalazi u nekim istraživanjima znanstvenika sugerirali su da ivermektin može smanjiti smrtnost kod nekih pacijenata oboljelih od covida, no trenutni podaci ne podržavaju njegovu upotrebu za sprječavanje ili liječenje virusa.

U veljači je Merck, koji proizvodi ivermektin, objavio da nema znanstvenih osnova za njegov potencijalni terapijski učinak protiv covida iz pretkliničkih studija.