presedan

Jedna doza nije dovoljna: Austrija traži od građana koji su se cijepili Johnson&Johnsonom da se docijepe

11.11.2021 u 10:39

Bionic
Reading

Svima koji su cijepljeni jednom dozom cjepiva Johnson & Johnson u Austriji ovog će tjedna biti poslano pismo u kojem ih se potiče da dobiju drugu dozu cjepiva

Ministarstvo zdravstva najavilo je da bi dopisi trebali biti poslani do kraja tjedna. 'Svi koji su cijepljeni Janssenom trebaju drugu dozu cijepljenja', naglasio je ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni), javlja sn.at.

'Apeliram na sve da se pridržavaju preporuka Nacionalnog odbora za cijepljenje. Cijepite se odmah! Održavajte svoju razinu imunizacije viskom i primajte daljnje doze u skladu s preporukama. To je jedini način da se zaštitite od teškog oblika covida-19, intenzivnog liječenja i dugoročnih posljedica', naveo je Mückstein u priopćenju.

U pismu kućanstvima u kojima žive osobe koje su primile to cjepivo stoji da drugu dozu treba primiti već 28 dana nakon prvog cijepljenja. One koji su primili jednu dozu cjepiva Johnson i Johnson poziva se da prime drugu dozu mRNA cjepiva (Pfizer ili Moderna) najmanje 28 dana nakon cijepljenja, a dopunsku dozu šest mjeseci nakon toga.

Također, Austrijanci pripremaju pisma s podsjetnikom na treću dozu osobama cijepljenima drugim cjepivima. Prema podacima ministarstva zdravstva, njihovo slanje počet će sljedeći tjedan.

Covid u Austriji Izvor: Xinhua News / Profimedia / Autor: Guo Chen