još jedan paket

Australija će za Ukrajinu osigurati novih 110 milijuna australskih dolara pomoći

26.06.2023 u 07:52

Bionic
Reading

Australska vlada osigurat će novi paket pomoći Ukrajini vrijedan 110 milijuna australskih dolara (67,6 milijuna eura), uključujući 70 vojnih vozila za obranu protiv ruske invazije, rekao je premijer Anthony Albanese u ponedjeljak

Australska vlada osigurat će novi paket pomoći Ukrajini vrijedan 110 milijuna australskih dolara (67,6 milijuna eura), uključujući 70 vojnih vozila za obranu protiv ruske invazije, rekao je premijer Anthony Albanese u ponedjeljak.

Paket će uključivati ​​28 oklopnih vozila M113, 14 vozila za specijalne operacije, 28 kamiona i 14 prikolica.

"Australija je nepokolebljiva u svojoj odlučnosti da osudi i suprotstavi se ruskim postupcima i da pomogne Ukrajini u ostvarenju pobjede", rekao je Albanese.

Australija će također produljiti bescarinski pristup za robu uvezenu iz Ukrajine na daljnjih 12 mjeseci, kako bi podržala njezin oporavak i trgovinske mogućnosti, stoji u priopćenju.

Dodatnim obvezama ukupni doprinos Australije za potporu Ukrajini povećava se na 790 milijuna australskih dolara, uključujući 610 milijuna australskih dolara vojne pomoći.

Albanese je dodao da je novi paket pomoći pripremljen prije vijesti da su plaćenici u subotu nakratko preuzeli kontrolu nad ruskim gradom Rostovom, u jednom od najvećih izazova za vlast predsjednika Vladimira Putina od početka rata prošle godine.