ODLUČILO GRADSKO VIJEĆE

Atraktivno zemljište u Osijeku ide u ruke Škole nogometa

18.04.2017 u 18:19

Bionic
Reading

S dva suzdržana i 27 vijećnika koji su podržali jedinu pristiglu ponudu Udruge građana Škole nogometa NK Osijek za kupovinu 15,5 hektara zemljišta na Pampasu zaključen je rad osječkog Gradskog vijeća u ovom sastavu

Investitori koji planiraju u zapadnom dijelu Osijeka uložiti do 60 milijuna kuna u projekt nogometnog kampusa dovedeni su u vremenski tjesnac jer se 23. travnja u Budimpešti trebaju pojaviti s dokazom o vlasništvu nad zemljištem kako bi im mađarska vlada donirala 3,3 milijuna eura.

Utrka s vremenom počela je nakon tri potpuno različite procjene navedenog zemljišta. Dok su prve dvije, one od šest i devet milijuna kuna, proglašene nezakonitima, posljednju, od 877.000 kuna, Gradsko povjerenstvo za procjenu ocijenilo je zakonitom. Zbunilo je to vijećnike, a gradonačelnik Ivan Vrkić predmet je proslijedio Visokom procjeniteljskom vijeću u Zagrebu, čiji se pravorijek još čeka. 

'Čestitam na hrabrosti koju smo preuzeli. Preuzimam osobnu odgovornost - ako bude kakvih priča i privođenja, sve ću vas isključiti, a na čelo ću staviti sebe jer je ovo u korist naše djece', zaključio je sjednicu osječkog Gradskog vijeća gradonačelnik Ivan Vrkić.

Mostov Miroslav Šimić bio je suzdržan prilikom glasanja ističući kako želi da Osijek bude dio tog projekta s ulogom u vlasništvu nad zemljištem. 

'Ovakav projekt treba Osijeku, ali nam treba i partnerski odnos kako bismo donijeli puno sretnije rješenje', rekao je suzdržani Šimić dok je vijećnik Jaroslav Pecnik rekao kako zna 'tko stoji iza investitora', aludirajući pri tome na hrvatsko-mađarske vlasnike NK Osijek Ivana Meštrovića i Lorinca Meszarosa, za kojega je rekao kako je 'poznato što je postao zahvaljujući Orbanu i za njega odradio prljave poslove'.