PROSVJED BRANITELJA

Amfilohije ipak nije došao u Dubrovnik

15.02.2011 u 10:45

Bionic
Reading

Amfilohije Radović, crnogorsko-primorski mitropolit Srpske pravoslavne crkve ipak se nije pojavio u Dubrovniku na godišnjoj Konferenciji međunarodne zaklade za jedinstvo pravoslavnih kršćanskih naroda

Vijest da će doći ratni huškač i zagovarač projekta velike Srbije te zagovarač agresije na Hrvatsku uzburkala je duhove u Dubrovniku. Pred gradskom vijećnicom sinoć je bio pojačan policijski nadzor, a pred njom se skupila i grupa ogorčenih branitelja.

Skup je otvorio predsjednik sabora Luka Bebić koji je komentirao da je informaciju o Radović dolasku čuo dok je putovao prema Dubrovniku. 'Razgovarao sam s organizatorima o tome te su eventualne smetnje uklonjene', komentirao je Bebić

Saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac rekao je da je Amfilohije bio pozvan u Dubrovnik, ali nije mogao doći zbog drugih obveza. ' To ne treba pretvarati ni u kakav problem. Mislim da ova konferencija ne bi trebala biti u znaku bilo kojih nesporazuma', komentirao je Pupovac.

Amfilohije je, izgleda, planirao doći u Dubrovnik, no domaćini su mu u posljednji trenutak savjetovali da dolazak ipak nije dobra ideja.

Poslušajte izjavu Dubrovkinje Ankice Boban, supruge branitelja ranjenog u Domovinskom ratu: