TRUMP NE ODUSTAJE

Američki predsjednik najavio izgon 3 milijuna ilegalnih imigranata

13.11.2016 u 19:07

Bionic
Reading

Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump rekao je da će protjerati tri milijuna ilegalnih imigranata u razgovoru za televizijsku mrežu CBS koji se vodio u petak, a emitirat će se u nedjelju

'Ljude koji su kriminalci i imaju sudske dosjee, koji su članovi bandi, krijumčari droge (...) kojih je sigurno dva, a možda i tri milijuna, protjerat ćemo iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti', rekao je Trump u CBS-ovoj emisiji '60 minuta' koja će se prikazati u nedjelju navečer.

Potvrdio je da će podići zid na granici s Meksikom kako bi smanjio priljev ilegalnih imigranata.

'Na nekim mjestima bi mogle biti ograde, ali 'id je prikladniji', istaknuo je.

'Dobar sam u graditeljstvu', našalio se vlasnik Trump Organisationa, velike mreže hotela i luksuznih zgrada.

Trump je u kampanji obećao da će izgraditi zid na meksičkoj granici i natjerati Meksiko da u cijelosti financira gradnju.

Usto je obećao da će već prvog dana boravka u Bijeloj kući izgnati oko dva milijuna 'kriminalaca bez osobnih isprava', na skupu krajem kolovoza u Phoenixu, u Arizoni, američkoj saveznoj državi koja graniči s Meksikom.

No bivši predsjednik Zastupničkog doma Newt Gingrich, kojega spominju kao kandidata za državnog tajnika, rekao je ovaj tjedan da Meksiko najvjerojatnije neće financirati izgradnju zida. Kratko je rekao da taj prijedlog nije bio ništa drugo doli 'super sredstvo u kampanji'.