ŠERIF IZ MONTANE

Američki ministar unutarnjih poslova na konju dojahao na posao

03.03.2017 u 22:50

Bionic
Reading

Novi američki ministar unutarnjih poslova Ryan Zinke iznenadio je jučer svoje kolege prvog radnog dana dojahavši na posao na konju i s kaubojskim šeširom na glavi

'Čast mi je stajati pored hrabrih pripadnika Službe za nacionalne parkove SAD-a. Ovi profesionalci su spremni dati svoje živote za nas', napisao je Zinke na svojem profilu na Twitteru, objavivši fotografije nesvakidašnjeg dolaska na radno mjesto.

Zinke je, također, zahvalio svojim podređenima na toploj dobrodošlici.

Novi prvi čovjek američke policije imenovan je na ministarsko mjesto ove srijede nakon što je Senat potvrdio njegovo imenovanje. Prije ministarske pozicije Zinke je bio član Predstavničkog doma iz jedne od najkonzervativnijih država Amerike, Montane, dok je prije ulaska u politiku bio zapovjednik u specijalnim postrojbama američke ratne mornarice, tzv. Navy SEAL.

Valja napomenuti kako se rad američkog ministarstva unutarnjih poslova znatno razlikuje od rada sličnih institucija u svijetu. Američko ministarstvo unutarnjih poslova je, naime, umjesto provođenja zakona odgovorno za upravljanje federalnim prirodnim resursima i zemljištem.