IZNEVJERENI ZASTUPNIK

Aleksić se naljutio na oporbu, ali će ipak glasati za opoziv Martine Dalić

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 30.03.2018 13:43
  • Objavljeno 30.03.2018 u 12:54
Goran Aleksić

Goran Aleksić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Iako je dao potpis na zahtjevu za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, zastupnik Snage Goran Aleksić, po svemu sudeći, zažalio je što je podržao svoje kolege

Nakon što je Vlada jučer dala očitovanje na zahtjev za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić, ali i oporbeni zahtjev objavila na svojim stranicama, zastupnik Snage Goran aleksić primjetio je nešto što ga je razljutilo.

'Moram to reći, inače bih puknuo', poručio je na Facebooku Aleksić.

'S opozicijom sam dogovorio da kod zahtjeva za opoziv Martine Dalić ide i točka 7. koja glasi: "7. Osim svega navedenoga, ministrica Dalić konstantno ignorira važnost zaštite potrošača oštećenih nezakonitim poslovanjem hrvatskih banaka, pa je tako ministarstvo kojem je na čelu odbilo prihvatiti prijedlog da se zakonom omogući vansudsko obeštećenje hrvatskih građana oštećenih nezakonitim povećanjima kamatnih stopa, a što je već pravomoćno utvrđeno kolektivnom sudskom presudom iz zasad jedinoga kolektivnog sudskog procesa u RH. Očigledno je da ministrica Dalić predstavlja produljenu ruku nepoštenih banaka, čija je nepoštenost pravomoćno sudski utvrđena, te onemogućuje sustavno obeštećenje hrvatskih građana na temelju relevantne pravomoćne sudske prakse." Ono što je otišlo u proceduru ima samo 6 točaka, nema sedme točke. Ne znam što bih rekao. Svi smo se dogovorili da ide i sedma točka, i sada te sedme točke nema. Da sam znao što će se dogoditi, ja ne bih potpisao! Baš sam ljut!', kaže Aleksić.

Oporbeni zahtjev sastavljali su zajedno zastupnici iz Mosta, SDP-a, ali i drugi iz oporbe. Kako je došlo do toga da točka koju je predlagao Aleksić ne uđe u zahtjev, nitko nam nije znao objasniti.

Iako se Aleksić naljutio, doznajemo kako je nesporazum ipak razriješen. On će ipak podržati opoziv, a dio oporbe podržat će njegovu interpelaciju koja će se ticati zaštite potrošača.

Dokument: "Zahtjev za opozivom Dalić i Vladino objašnjenje"
  • +55
  • +52

Sva lica Martine Dalić

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!