SPLITSKI HDZ:

'Aktualna vlast stala je uz tajkune'

24.08.2012 u 18:44

Bionic
Reading

Splitski HDZ optužio je danas aktualnu vlast da je stala uz tajkune i iznevjerila obećanja koja je dala tijekom kampanje te da se ponaša antisocijalno i bešćutno, a predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću zamjerio je na izjavi o "slučajnoj državi".

Povećanje PDV-a i uvođenje poreza na nekretnine izravni je udar na sve one kojima su obećavali da će ih porezno rasteretiti, ističe se u današnjem priopćenju koje je potpisao predsjednik splitskoga Gradskog odbora HDZ-a Petar Škorić. Naprotiv, dodaje se, 'slizali su se s tajkunima, s kojima ljetuju u privatnim vilama, s onim tajkunima koji ih financiraju'.

Zamjerajući premijeru Milanoviću izjavu o 'slučajnoj državi', splitski HDZ navodi kako 'ispada da su branitelji poginuli u nekom podmetnutom slučaju, u nekom slučajnom ratu i za neku slučajnu zemlju koja se slučajno dogodila'.

Splitski HDZ predlaže vladi da - ako želi nametnuti nove poreze i povećati sadašnje - tim porezima 'optereti banke, lizing kuće, osiguravajuća društva, luksuzna dobra i 'igre na sreću''.

Splitski HDZ protivi se i uvođenju novih poreza za nekretnine koje su građani naslijedili od roditelja, a ne služe im za komercijalne svrhe.