GRBIN O MINISTRU BRANITELJA

'Ako živi na različitoj adresi i vara proračun, Crnoja mora dati ostavku'

26.01.2016 u 13:12

Bionic
Reading

Prema pisanju medija, novopečeni ministar branitelja Mijo Crnoja u svom je životopisu naveo kućnu adresu na kojoj se nalazi samo zemljište s barakom, dok zapravo živi u Podsusedu. Ako se utvrdi da je to istina, kod Crnoje se otvara pitanje eventualne utaje poreza. Pitali smo i saborske zastupnike što o svemu misle te treba li Crnoja, ako se pokaže da je sve istina, dati ostavku

SDP-ov Peđa Grbin podsjeća da su se zbog takvih stvari već vodili i kazneni postupci.

'Imamo danas neke nove informacije na koji način radi i kako se u dosadašnjem životu ponašao ministar branitelja gospodin Crnoja. Mediji imaju konkretne primjere nasilničkog ponašanja gospodina. On mora danas dati jasne odgovore na ta pitanja i ako je ono što je navedeno istina, ako doista živi na različitoj adresi, ako doista vara proračun, ako se doista ponašao nasilnički kao što je opisano u medijima, gospodin Crnoja mora ili dati ostavku ili ga gospodin Orešković mora razriješiti dužnosti. Oko toga nema nikakve dvojbe', prokomentirao je Grbin.

Novonastalu situaciju s Crnojom prokomentirao je i potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak iz Mosta. 'Nemamo nikakve informacije, ali to je posao nadležnih tijela. Neka ona to istraže i utvrde čije je to prebivalište, jer morate po zakonu o prebivalištu imati mjesto koje je stvarno vaše prebivalište', rekao je Podolnjak.

Nije želio hipotetski odgovarati na pitanje treba li Crnoja dati ostavku. 'Možda ima neko boravište uz prebivalište. Nemam informacija', rekao je Podolnjak.

Upitan je li Mostu prihvatljivo da za ministra ima osobu koja ima drugo prebivalište, da se spominje kao osoba koja je zbog nasilja bila u pritvoru, Podolnjak je rekao: 'To su informacije... očito će biti pod lupom javnosti. Sada se istražuje osobni, profesionalni, privatni život svake osobe koja postaje javna osoba. Novi ministar morat će prvo odgovoriti na sva pitanja javnosti i ti odgovori i eventualno rezultati istrage nadležnih tijela bit će relevantni za donošenje odluke na Vladi.'

Ako je istina da Crnoja živi na krivoj adresi, nadležne institucije moraju reagirati, smatra SDSS-ov Milorad Pupovac. 'Budući da je Vlada izabrana na način na koji je izabrana i da je program Vlade donesen kako je donesen, ne čudi me što se takve stvari događaju', rekao je Pupovac.

Za komentar smo pokušali upitati i zastupnike HDZ-a, no nisu željeli komentirati.