KOSORIČIN ULTIMATUM SDP-U

'Ako se braća po mržnji ispričaju, povlačim tužbu'

22.10.2011 u 13:41

Bionic
Reading

Premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je danas da neće tužiti SDP-ovca Željka Jovanovića za klevetu 'ako se on i Zoran Milanović - braća po mržnji - ispričaju'

Sabor je jučer skinuo imunitet SDP-ovcu Željku Jovanoviću i time se upisao kao prvi saziv Sabora koji je nekom zastupniku skinuo imunitet zbog klevete. Podsjetimo, skidanje imuniteta tražio je HDZ zbog tužbe koju će podnijeti jer je Jovanović rekao da je 'HDZ zločinačka organizacija'.

Kosor je, prilikom uručenja ugovora korisnicima mjera Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, odgovorila i predsjedniku Ivi Josipoviću. On je, naime, najavio ustavnu tužbu zbog jučer izglasanog Zakona o ništetnosti pravnih akata Srbije. Premijerka mu je poručila da je taj zakon u skladu sa svim hrvatskim aktima i propisima te da nema razloga za tužbu.

'Pravo svakog građana, pa i predsjednika, je da provjeri s Ustavnim sudom ustavnost zakona. Ovaj zakon nije neustavan jer Ustav RH kao jednu od vrednota određuje obranu suvereniteta i vladavinu prava. Zakon je donesen potrebnom većinom jer je organski zakon. Predsjednik govori da je ovo loš zakon, a ništa ne govori o zakonu Srbije iz 2003', poručila je premijerka Kosor.