ISTEKAO KRAJNJI ROK

Ahmadinedžad nije predstavio svoju novu vladu

20.08.2009 u 08:40

Bionic
Reading

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad nije do ponoći u srijedu predstavio sastav svoje nove vlade o kojem je trebao glasovati iranski parlament, a lokalne novinske agencije javljaju da Ahmadinedžad u svoju 21-članu vladu planira imenovati 14 novih ministara među kojima i tri žene.

Izvješća agencija Fars i ISNA-e nisu mogla biti potvrđena budući da Ahmadinedžad nije konačni popis ministara predao parlamentu na usvajanje, unatoč krajnjem roku za podnošenje nominacija koji je istekao u srijedu u ponoć.

Kako navodi agencija AFP, predsjednik kojeg osporavaju reformske snage nakon njegovog kontroverznog reizbora, prkosi i vlastitim konzervativnim krugovima ignoriranjem njihovih savjeta za sastav vlade.

Parlament je uzalud čekao popis članova vlade do kraja poslijepodneva u srijedu. Mediji nisu ništa objavili u ponoć po mjesnom vremenu o predaji popisa.

Jedan član uprave parlamenta je upozorio da će ukoliko popis ne bude predan do kraja dana, time biti prekršen zakon, javlja agencija Fars.

Ahmadinedžadu su već upućene kritike konzervativnih krugova jer je u nedjelju na televiziji obznanio imena kandidata za šest ministarstava.

Te kritike su se odnosile i na kvalifikacije kandidata, kao i na objavu njihovih imena prije informiranja parlamenta.